top of page

Trimsalon Shine Bright

Trimsalon Shine Bright is een erkend dieren toilleteer bedrijf sinds 1 september 2016.

De naam is gebaseerd op één van Brenda's honden: Robrensis Future Star Shine Bright.

Iedere hond verdiend het om te stralen, en een bezoekje aan de trimsalon helpt daarbij!

De trimsalon is en droom die uitgekomen is! Brenda wist haar hele leven al dat zij met dieren wilde werken en wilde graag een eigen bedrijf starten. Nu heeft ze haar droom kunnen verwezenlijken. 

Het welzijn van uw huisdier en het goede contact met u als eigenaar is het belangrijkste voor ons. Wij beoefenen dit beroep omdat dieren onze grote passie zijn en wij erg veel van dieren houden. Uw huisdier zal dan ook met veel respect en liefde bij ons behandeld worden. Natuurlijk vinden wij het erg belangrijk dat uw huisdier zo mooi mogelijk naar huis gaat en u als eigenaar trots bent op de looks van uw viervoeter, maar het belangrijkste is dat uw huisdier de trimbehandeling zo prettig mogelijk ervaart en enkel positieve ervaringen opdoet. Hier schenken wij veel aandacht aan.

Uw huisdier wordt in alle rust behandeld, wij nemen altijd de tijd voor uw huisdier! Merken wij dat uw huisdier een bepaalde behandeling als zeer onprettig ervaart, proberen wij uw huisdier van het tegenovergestelde te overtuigen. Wij willen niets forceren! Mocht een bepaalde behandeling, bijvoorbeeld: plukken, pijn bij uw huisdier teweeg brengen dan weigeren wij om deze behandeling voort te zetten. Wij zullen dan een andere behandeling aanraden en in overleg met de eigenaar toepassen. In het geval van plukvachten die niet meer te plukken zijn, zullen we adviseren om de vacht vanaf dan te knippen.

 

 Het grootste compliment is als uw hond ons bij een volgend bezoek kwispelend begroet!

Voorstellen

Brenda van den Hoek

Groomer & Professional Showhandler

Brenda van den Hoek (28) uit het Zeeuwse Goes is een dieren- en met name hondenliefhebber in hart en nieren. Al vanaf zeer jonge leeftijd ging Brenda met haar moeder mee naar het trainingsveld en was het vrijwel toen al duidelijk: Dit is wat Brenda ook wilde doen. Natuurlijk was zij hier nog veelte jong voor, maar probeerde zij stiekem thuis met de honden wel diverse dingen uit. In 2000 kreeg Brenda haar eerste eigen hondje. Een Shetland Sheepdog genaamd Sissi. Brenda en Sissi bleken een top combinatie, in 2003 waren zij de jongste deelnemers ooit op het Nederlands kampioenschap Obedience. Officieel mocht er pas vanaf 12 jarige leeftijd deelgenomen worden aan wedstrijden maar na lang aandringen en het observeren van Brenda mocht zij toch meedoen. En niet onverdienstelijk, zij werden samen namelijk Nederlands Kampioen in de pré-beginners. Daarnaast heeft dit koppel nog veel meer titels in diverse takken van hondensport behaald. In 2007 kreeg Brenda haar tweede eigen hondje, eveneens een Shetland Sheepdog genaamd Sterre. Sterre bleek een gouden hond waar Brenda mee kan lezen en schrijven. Op een leeftijd van 13 maanden oud liep Sterre dan ook al haar eerste Dog Dance wedstrijd. Met Sterre heeft zij diverse nationale- en internationale titels op haar naam staan. Daarnaast waren Brenda en Sterre te zien in het RTL 4 programma Holland’s Got Talent in 2014. Samen hebben zij duizenden audities achter zich gelaten met verschillende Canine Freestyle acts en behaalde zij in de vierde liveshow, de halve finale, een 3e plaats. Hiermee behoren zij tevens tot de beste 12 van het zevende seizoen van Holland’s Got talent. Sterre is tevens de hond die op het logo te zien is.

Heden, is zij samen met haar moeder in het bezit van 13 honden waaronder 3 verschillende rassen. Hieronder valt de Border Collie, de Shetland Sheepdog en de Poedel. De honden worden opgeleid voor diverse takken van hondensport, waaronder: Dog Dance, Agility, G&G, Rally-O en Treibbal. Ook zijn de honden te vinden op nationale- en internationale tentoonstellingen door heel Europa. Zo nu en dan fokt zij een nest Border Collie en/of Shetland Sheepdog pups onder haar kennelnaam "Robrensis".

Naast honden heeft zij zeker ook ervaring met andere diersoorten. Brenda is opgegroeid met konijnen, fretten, kippen en ratten. Heden heeft zij 3 katten, 2 Ragdolls en één Bengaal.

Brenda is in 2012 afgestudeerd als paraveterinair en heeft vervolgens een aantal jaren met heel veel plezier in de dierenartsenpraktijk gewerkt. Daarnaast heeft zij haar Dieren EHBO diploma behaald en haar propedeuse Veterinaire Natuurgeneeskunde in 2014. Ook geeft  zij sinds 2014  (privé)les in de disciplines Dog Dance en ringtraining.

Niet geheel verrassend met deze cv, dat ook de wens voor een eigen trimsalon ontstond. Onder het motto follow your dreams heeft Brenda de trimopleiding bij Trimschool Nederland gevolgd, en heeft nu met deze trimsalon haar droom kunnen verwezenlijken.

Sinds 2006 is Brenda professional groomer- & showhandler. Dat betekent dat zij op zowel nationale- als internationale tentoonstellingen alle rassen show klaar kan maken en de hond naar de rasstandaard voor kan brengen. Hiervoor wordt zij door verschillende kennels en eigenaren ingehuurd. Zij heeft jarenlang met succes deelgenomen aan de Juniorhandling competitie, waar zij al haar kennis over het voorbrengen van verschillende rassen opgedaan heeft.

Indien u graag wilt dat uw hond volgens de rasstandaard in showmodel getrimd wordt en/of voorgebracht wordt, kunt u zeker contact opnemen. Ook voor tips, adviezen of ringtraining staat zij graag voor u klaar!

Brenda haar leven draait om honden, op de vraag: wat zou je doen als je geen honden zou hebben? Heeft zij geen antwoord. De honden zijn haar alles.

IMG_9742
14054212_1854741558089277_3279157652463767993_n

Huisregels

 • Laat uw hond uit voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling kan enige uren duren. Het is voor de hond vervelend zijn behoefte op te moeten houden tijdens de behandeling.

 • Probeer de hond zo droog mogelijk te brengen aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.

 • Doe een “plukhond” niet in bad voor hij naar de trimsalon gaat.

 • Zorg dat de vacht van uw huisdier normaal verzorgd is. Bij veel klitten of vervilting worden extra kosten in rekening gebracht.

 • Zorg dat uw huisdier vrij is van vlooien voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt. Bij het constateren van vlooien zijn wij genoodzaakt uw huisdier met vlooienshampoo te behandelen en extra reinigingsmaatregelen te treffen in de salon. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

 • Twee dagen voor- en twee dagen na de trimbeurt de hond niet behandelen met vlooien bestrijdingsmiddelen. Door de wasbeurt zal de werking van de pipetten verloren gaan. U kunt wel een tablet als bestrijdingsmiddel ingeven.

 • Als uw hond ergens agressief op reageert, laat ons dit dan weten.

 • Als uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm of vlooien etc.) willen wij dit graag van te voren weten. Ook als uw hond pijn, wondjes, gezwellen of wratjes heeft.

 • Als de conditie van uw hond niet zo goed is door bijvoorbeeld ouderdom, overgewicht of incontinentie meld dit dan zodat wij een extra pauze voor de hond kunnen inlassen.

 • Breng de hond niet met een volle maag.

 • Breng de hond altijd aan de lijn.

 • Let er alstublieft op dat u uw huisdier op tijd brengt en ook op tijd weer op komt halen.

 • Bij verhindering, graag de afspraak zo spoedig mogelijk afzeggen.

 • - 48 uur van te voren: geheel kosteloos

 • - 24 uur van te voren: de helft van de trimbehandeling wordt in rekening gebracht.

 • - Op de dag zelf afbellen of niet op komen dagen, is de volledige trimbehandeling betalen. Wij kunnen op de dag zelf geen andere afspraak op dat tijdstip inplannen.

IMG_E6130.JPG
Our Team
Anker 1
bottom of page